Plaže i priroda

   Cijeli Lopar je obrastao gustom šumom borova i mediteranskog hrasta crnike, te je uz geološke posebnosti, proglašen zaštićenim krajolikom. Čudne stijene i oblici, koje je oblikovala kiša i vjetar svuda su po otoku. Pješčane dine koje prerastaju u pješčane uvale i rtovi stvorili su rijetko viđene plaže. Ulaz na bilo koju plažu je besplatan.

Rajska Plaža
   
   Od ukupno 22 plaže najveća i najpoznatija je Rajska plaža. Ona je i najuređenija i udaljena od Hotela Epario svega 200m. Rajska plaža je duga je 1,5 km i ima Plavu zastavu. Pored jednog dijela se nalazi autokamp San Marino. Plitko i toplo more, idealno je za djecu. Ona se brčkaju u vodi i zaista uživaju ili grade kule i tvrđave od pijeska ili se mogu zabavljati u dječijem parku na samoj plaži. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Osvježenje se može potražiti u nekoliko restorana i kafića ili u hladu u šumarku iza plaže. Plaže su idealne i za jutarnji jogging po vlažnom pijesku za vrijeme oseke. Trčati bos bi bilo idealno ako imate ravne tabane ili problema sa kralježnicom. Na jednom kraju plaže su vodeni tobogani , a na drugom u šumarku indijansko selo sa vigmanima i poni konjima za klince. Pedestak pedalina, jet ski, daske za jedrenje i kajak  se mogu unajmiti cijeli dan. Iz male marine turistički brodići voze na izlete na okolne otočiće Sv.Grgur i zloglasni Goli otok. Noću uz svjetlost baklji i muziku pravo je uživanje sjediti i popiti piće.


Plaža Livačina
   Plaža Livačina se nadovezuje na Rajsku Plažu i također se nalazi u samom mjestu odmah poslije male marine. To je kombinacija stijena i male pješčane uvala, sa prekrasnim borovim šumarkom.

Sahara
   Sahara je najljepša prirodna nedirnuta plaža. Do nje se može doći samo pješice polsatnom šetnjom kroz šumu. Nekada su tu bile pješčane dine visoke i do 9 metara, koje je vjetar premještao i oblikovao po svojoj volji. Nažalost prije tridesetak godina pijesak je odvezen za nasipavanje drugih plaža na Jadranu. Uz to teren je pošumljen, pa su dine skoro nestale.

Stolac
   Nudistička plaža Stolac je svega 10 minuta hoda od Lopara u netaknutoj prirodi. Ispred plaže nalazi se otočić do kojeg se može doći pješice kroz toplo i bistro more.

Ciganka
   Nudistička plaža Ciganka je na sjevernoj strani prema otocima Krku i Grguru. Do nje se može doći pješice ili autom. Kupači mogu izabrati sunčanje na pijesku ili kamenu. Posebno oblikovane pješčane dine, obrasle grmljem podsjećaju na glave i zaista su vrijedne vidjeti.

/

WEB design Pletikosa :: Copyright © 2011 Hotel Epario

HrvatskiEnglishDeutschItaliano